ssl-livingroom kicsi

Domintell, a kézzelfogható kényelem

 

 

A folyamatos fejlődés útját járja hazánkban az épületautomatizálás, mely szemben a nagyobb épületfelügyeleti rendszerekkel elsősorban a megrendelő kényelmi igényeit hivatott kielégíteni. A legkülönfélébb megoldásokkal találkozhat az épületautomatizálás iránt érdeklődő, mind a rendszerek kiépítésével, mind azok műszaki tartalmával kapcsolatban.

A Domintell rendszer funkciói, lehetőségei a magánépítkezések és a nagyobb komplexumok piaca számára is kedvező megoldásokat kínálnak.

A legtöbb épületautomatizálási rendszer a kényelmi alapfunkciók megvalósítására épít, kiegészítve egyéb extrákkal. A leggyakrabban világítások időzített, ciklikus, illetve környezeti feltételektől függő vezérlését, fényerő szabályozást, fényállapotok tárolását/előhívását, redőnyök, reluxák és egyéb motoros árnyékolók automatizált vezérlését tartalmazzák. A cél: minél praktikusabban kialakítani a rendszert annak érdekében, hogy a használó a lehető legkevesebb beavatkozással elérhesse a kívánt állapotot.

Mennyivel egyszerűbb, ha nem kell a folyosón kapcsolgatnunk a világítást, hanem az ízléses szerelvénykeretbe illesztett mozgásérzékelő vagy a riasztó rendszer mozgásérzékelője megteszi helyettünk! Adott esetben napszaktól függően más-más fényerő állítható be, így éjszaka nem kell hunyorognunk, ha ki szeretnénk menni a mosdóba.

 

A Domintell moduláris megoldásai


A moduláris felépítésnek köszönhetően szinte egymástól függetlenül lehet a funkciókat beépíteni a rendszerbe. Így optimális ár/érték arány mellett biztosítható, hogy a vevő pontosan azt kapja, amire szüksége van.

A Domintell rendszer rendkívül flexibilis megoldást ad a fűtés és a klimatizálás összehangolt működtetésére is. A helyiség hőmérséklet mérésére a digitális termosztáton kívül egy hőmérő szonda is felhasználható, amennyiben nem szükséges a kívánt hőmérsékletet a helyileg a falra szerelt termosztáttal változtatni.

dtsc04 ezüstA falba süllyeszthető érintőképernyős egységről vagy hordozható, akár interneten keresztüli kommunikációt is biztosító Apple iPod, iPhone, iPad vagy akár Android alapú eszközökről a ház minden a Domintell hálózatba illesztett eleme elérhető. Így, egy könnyen kezelhető grafikus felületen keresztül lehetőség nyílik hőmérséklet, világítás és minden a rendszerbe kapcsolt eszköz szabályzására, vezérlésére. 

Ha elmegyünk otthonról, egyetlen gombnyomással „távolléti” módba tehetjük a rendszert. Nem szükséges az egyes termosztátokat külön-külön átállítani, ezzel időt és energiát spórolunk meg, mivel véletlenül se marad bekapcsolva a fűtés és világítás egyetlen helyiségben sem. E rövid áttekintés csupán ízelítő a rendszer lehetőségekről, természetesen minden esetben a megrendelő igénye az elsődleges.

 

< Vissza az előző oldalra